HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Women & Girlfriends


HOME > KAPEL > DONJA INGARD'S CORNER > Women & Girlfriends < U bent hierDe komende vier maanden zal ik hoogtepunten van Women & Girlfriends beschrijven. Dan kun je veel meer over ons te weten komen. Ontdek bijvoorbeeld hoe leuk een vriendinnenzitkuil is. Lees over cadeaus die we letterlijk met tassen vol bij een winkel weg mochten halen (de flyeraktie). Over de vriendinnengebedsmaand en het ontroerende verhaal over een zieke vriendin die we met haar tuin gingen helpen. Bij de artikelen vind je niet altijd een foto of naam van degenen om wie het gaat. Dat heeft vaak met privacy te maken. Maar ik wil er ook bij zeggen dat we er vroeger niet altijd aan dachten om foto's te maken. Met al die slimme gsmmetjes van nu gaat dat een stuk makkelijker... smile.

Het verhaal voor de betreffende maand schrijf ik steeds onder de foto bij:

In november 2011: de tuin van een zieke vriendin schoonmaken

december 2011: de flyeraktie in een winkelcentrum

januari 2012: de vriendinnengebedsmaand

februari 2012: de vriendinnenzitkuilDe tuin van een zieke vriendin schoonmaken

Dit was de eerste aktie van Women & Girlfriends in 2005, en het was een grote. Op een meeting riep ik vrouwen op, zich te melden. Uiteindelijk hebben vier vrouwen en een man meegeholpen. We hebben er enkele dagdelen over gedaan. De man, Hans heet hij, klom in de boom en snoeide hem grondig. In totaal werden meer dan 20 huisvuilzakken gevuld met groen uit de tuin. Dit speelde zich af in de lente; het regende en het was koud. Om warm te worden, dronken we koffie en na het schoonmaken hadden we samen een lunch; dat was ontzettend gezellig. Het helpen raakte het hart van de zieke vriendin; ze ervoer het als een stuk genezing. Ook het idee dat ze er niet alleen voor stond, trof haar.
Flyer-aktie in een winkelcentrum

DE FLYERAKTIE VAN WOMEN & GIRLFRIENDS in het winkelcentrum De Bogaard in Rijswijk of zoals weekblad Groot Rijswijk het zei "de aktie voor de liefde" op 21 augustus 2007 was een enorm succes. We hebben het werk van W&G gepromoot en probeerde de mensen een warme glimp van Gods liefde op te laten vangen door ons heen. Bij ons de grabbelmand met goede daden was al vroeg in de middag leeg, de kijkdoos, straatproza etc. Er werd vrolijk en gratis er op los gegrabbeld onder voorwaarde dat men de goede daad ook echt zou doen. De goede daad werd alvast beloond... de grabbelaars kregen een cadeau mee (van een winkel gekregen en leuk verpakt). Ik, met de mini instructie op A4 formaat, als een soort out-door-movie-ist sloeg langzaam blad voor blad om. De voorbijgangers die mij tegemoet liepen, lazen 1 geef aandacht, 2 vraag wat de ander nodig heeft, 3 help als je kunt en 4 doe iets kleins.  Er was aandacht, mensen kwamen spontaan naar ons toe, moedigden ons aan door te gaan en vele malen hoorden we wat een "goede organisatie" W&G wel was...ik trots als een pauw natuurlijk.

Meer weten over Women & Girlfriends? Kijk op http://sites.google.com/site/liefdevolhelpenmetkleinedingen/
Vriendinnengebedsmaand

De eerste vriendinnengebedsmaand hielden wij in 2005. De aanzet was een jaar van bidden voor Curacao. Voor de gezinnen, werk en het nijpende drugsprobleem. Maar Adrian werd ziek. Ik heb dat jaar toen samen met een aantal vriendinnen gebeden.

Nu houden we om ongeveer het ene jaar een gebedsmaand. De vriendinnengebedsmaand is een gebedsmaand voor vriendinnen. Bij de eerste meldde zich spontaan een man. En nu... zijn er vele mannen die meedoen. Daarom hebben we de naam veranderd in gebedsmaand voor vriendinnen en vrienden.

Het is ook een internationaal evenement. Vriendinnen en vrienden uit verschillende landen doen mee. In 2012, de hele maand februari, houden we weer een gebedsmaand. Wij willen bidden dat de gaven en talenten die God aan alle gelovigen heeft gegeven zichtbaarder mogen worden in de Kerk. Om tot onze geestelijke en natuurlijke bestemming op aarde te komen.

Mensen zijn naar Gods beeld geschapen; als talenten zichtbaar worden, wordt God zichtbaarder.Denk je eens in wat dat betekent...Als gaven duidelijker worden voor gelovigen en de mensen om hen heen, krijgen zij meer slagkracht. En wordt de Kerk opgebouwd. Denk je eens in wat dit betekent...

Daarom heeft Satan er belang bij dat gaven en talenten onduidelijk blijven voor de gelovigen. Wil jij meebidden dat God zichtbaarder zal worden door onze talenten en gaven heen? 

Zo werkt het:

  • 5 minuten per dag bidden
  • in je eigen tijd 
  • in eigen locatie 
  • met eigen gebedspunten

Wil je meebidden in februari? Ook je vriendinnen en vrienden kunnen meedoen.

Meld je aan! op donjaingard@gmail.comDe Vriendinnenzitkuil

Een vriendinnenzitkuil is een gezellige ochtend, middag of avond bij een vriendin thuis. Het is een laagdrempelige plek waar vrouwen vriendschap en liefde kunnen ervaren. Daarom is het ook geschikt voor je onbekeerde vriendin.

Vooraf vragen wij de vrouwen een klein kadootje mee te nemen. Om onderling te verdelen. 

De zitkuil duurt van 11-15 uur; om half een hebben we een lunch. Bereid door een vriendin.

Overige onderdelen: een bemoediging uit de bijbel met deelnamerondje, een dans leren of iets anders doen, bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling.

Tip: een zitkuil organiseren in samenwerking met je kerk lijkt meer dimensie te hebben. De kerk kan voor de zitkuil bidden en vrouwen die op zoek zijn naar God de mogelijkheid bieden van geestelijk onderdak. Maar sowieso bieden wij vrouwen onze hulp aan een kerk te vinden waar zij graag naar toe willen gaan.
GRAAG UW REAKTIE OP BOVENSTAAND ARTIKEL


Wil u a.u.b. uw reaktie beginnen met de titel van het artikel. Dank u.

Naam                              

E-mail adres             
wordt niet gepubliceerd

Uw reaktie (max. 15 regels)                                                                                           REAKTIES


Antwoord Donja Ingard:

Dank Dianna en Lilian voor jullie leuke reaktie!

Lilian, ik zal nog even ingaan op die grabbelmand, kijkdoos en straatproza.

Een voorbeeld van straatproza... omzien naar elkaar, ik denk aan 1000 rozen... en...omzien naar elkaar is leuk. Op een A4 had ik deze proza geschreven en in een map gestopt.

De kijkdoos... ging over goddelijke genezing. Een klein geloof is voldoende om te ontvangen wat je aan God vraagt! Waar t om gaat is dat je gelooft in de grootheid van God. Deze zinnen hadden we in een doos geplakt. Op straat vroegen we de mensen een kijkje in de doos te nemen...

De grabbelmand is 1 van mijn favoriete bezigheden. In een mand zaten een heleboel goede daden waaruit de mensen op straat konden kiezen. Deze goede daad moesten ze een week later ook echt doen!!! En als beloning gaven we ze vast een cadeau mee. Van een winkelier gekregen.
De grabbelmand was die dag het eerst leeg... 


Monday, December 19, 2011 9:51 AM

Dianna Goedman:
"de tuin van een zieke vriendin"

Fijn dat ze genezing in vond vanwege de hulp die ze kreeg van Women & Girlfriends. Dat wij een voorbeeld kunen geven aan elkaar en voor je naaste.
Dikke kus van Dianna


Friday, December 2, 2011 12:39 A

Lilian Neede:
"Flyer-aktie in een winkelcentrum"

Beste Ingard,

Heel interessant, die aktiviteiten van W&G. Dat winkelcentrum staat jammer genoeg een beetje ver van ons in de warme Zuid-West. Zou je daarom een beetje meer willen vertellen over wat de grabbelmand, kijkdoos, straatproza inhouden en hoe ze werken?

Dank en Gods zegen,
Lilian 
2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.