HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
De Groeikring

HOME > DONJA INGARD'S CORNER > De Groeikring < U bent hier


De Groeikring 

De komende twee maanden, april en mei, zal ik iets over de groeikring vertellen.Misschien ben je toe aan een nieuwe impuls of is je kerk op zoek naar een nieuwe manier om de huiskring in te vullen en wie weet spreekt deze vorm je wel aan.Maak gebruik van de gelegenheid hieronder te reageren. Ook huiskringleiders zijn welkom!
 
De groeikring: 
- is groeizaam
- liefdevol
- veilig
- een doordeweekse kring
- een gesloten kring
- met maaltijd
- duurt ongeveer 10 maanden 

In de groeikring streven we ernaar ons leven samen te delen, te groeien in onze talenten en gaven, om te gaan met transparantie, iets te betekenen voor de buurt en probeert de kringleider een nieuwe kringleider te ontdekken voor een toekomstige kring. 

Deze nieuwe kringleider begint als assistent van de kringleider. Rondje "Hoe was je week?". In de groeikring die mijn man en ik hebben geleid in 2011 deden wij dit rondje na de maaltijd tijdens de koffie.Ieder kreeg de kans te vertellen hoe de week was verlopen. Hier werd de tijd voor genomen en werd wel en wee met elkaar gedeeld.Omdat we "alle" tijd hadden (de kring duurde van half 6 tot 9 uur 's avonds) was het geen race tegen de klok in.In de huiskerk die Adrian en ik nu leiden is dit rondje een van de meest populaire onderdelen. Weliswaar kunnen wij nog geen groeikring beginnen, maar op zondag is het een vast onderdeel van de hk. Mensen leven op als zij de kans krijgen om hun zegje te doen. Als er gericht en met aandacht naar hen wordt geluisterd.Voor de kringleider is het ook een kans om hulp te bieden en daar de kring bij te betrekken. Dit komt oprecht over en wekt ook het idee van een huisgezin. 

Heb je vragen?
Reageren mag!
Liefs, 
Donja IngardGRAAG UW REAKTIE OP BOVENSTAAND ARTIKEL

Wil u a.u.b. uw reaktie beginnen met de titel van het artikel. Dank u.

Naam                              

E-mail adres             
wordt niet gepubliceerd

Uw reaktie (max. 15 regels)                                                                                           REAKTIES

Er zijn nog geen reakties op dit artikel ontvangen.
2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.