HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Een vlieger oplaten

HOME > KAPEL > DONJA INGARD'S CORNER > Een vlieger oplaten < U bent hierEen vlieger oplaten 

Lachen is goed voor je organen, want als je lacht, schudden ze en dat is goed voor de doorbloeding. Mogelijk is dat een bakerpraatje, maar sinds ik het weet, is het blijven hangen. 

Eens kreeg ik een vlieger van iemand, een Zweedse vlieger. Niet zo'n hele grote voor op 't strand, maar een kleine van papier; 10 cm lang met twee staarten van crepe van hooguit 50 cm.I k was onder de indruk van dit kleintje. Dat kwam vooral omdat ik als "kind uit de tropen" gevliegerd heb. Ik maakte ze voor eigen gebruik en voor "de verkoop"; met en zonder scheermesjes aan de staart. Deze "biz" boden mijn broers en ik te koop aan bij de buren en de bewoners van de aangrenzende straat. En daar eindigde wel zo'n beetje de commerciŽle zone. 

Dit Zweedse vliegertje kreeg, na hem uitgepakt te hebben, een plek op de linkerbovenhoek van een van mijn spreuken. De spreuk luidt: 'Omzien naar elkaar, je mag jezelf zijn'. Deze spreuk had ik ooit geschreven om mensen aan te moedigen meer zichzelf te worden. Af en toe haal ik de vlieger er even af ... om te vliegeren ... in de kamer. Dan heb ik grote lol, want de vlieger vliegert echt. 

Natuurlijk maak ik eerst wat ruimte en wind wat touw af van de klos (stuk karton met rood stopgaren uit een oude naaidoos), hou dan de vlieger omhoog, neem wat extra passen ... en ja hoor ... de vlieger zweeft ... op eigen kracht. Ik lach ... ik scha-a-terlach ... vooral omdat ik aan het vliegeren ben ik eigen huis ... ik rijpe vrouw ... ha ha... 

Ik voel mijn organen schudden; ik krijg het er warm van... Dat een mens van zoiets kleins zo blij kan worden... 
Hi hi,

Donja Ingard


De moraal van dit verhaal:  

Doe de dingen die je blij maken, al zien anderen het niet zitten. Dat maakt niet uit. 
Geef ook anderen de ruimte hun eigen dingen te doen. 

Onze identiteit wordt door God bepaald. Dat betekent dat Hij ieder accepteert zoals Hij die gemaakt heeft. Probeer dicht bij deze waarheid te blijven. Accepteer jij de ander ook zoals die is? 
Wat de buren, vrienden of wie dan ook  er verder van vinden, maakt niet uit. 
GRAAG UW REAKTIE OP BOVENSTAAND ARTIKEL

Wil u a.u.b. uw reaktie beginnen met de titel van het artikel. Dank u.

Naam                              

E-mail adres             
wordt niet gepubliceerd

Uw reaktie (max. 15 regels)                                                                                           REAKTIES


Saturday, June 2, 2012 4:49 PM


Sylvia de la Parra-Jessurun:

Ik, doorgewinterde vrouw...  schrik niet...van 90 jaar vlieger ook nog steeds. Hoe? In mijn gedachten. Door alles te herbeleven uit mijn jongejaren, en geniet er nog even veel van!

MamFriday, June 1, 2012 5:40 PM


Donja Ingard:

leuk dat je t ook herkent! Zullen we bij gelegenheid samen s een vliegertje oplaten?... smile


vrijdag 1 juni 2012

Lilian Neede:

Ik moest meelachen; het is zo levendig geschreven. Ik vind het dapper dat je durft delen hoe 'silly' jij, rijpe vrouw, kan doen. Ik denk dat velen dat stiekem ook wel eens doen; ik zeker wel. Dank voor dit verhaaltje. 

©2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.