HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Een hedendaagse huiskerk

HOME > DONJA INGARD'S CORNER > DE START VAN EEN HUISKERK > Een Hedendaagse Huiskerk < U bent hierZO HEBBEN WIJ ONZE HUISKERK OPGESTART
door Donja Ingard
Oprichters: Adrian en Donja Ingard Jans
Locatie: Rijswijk, Nederland
In 2011Aflevering 3
EEN HEDENDAAGSE HUISKERK

Hedendaags betekent voor ons... laagdrempelig en herkenbaar. En aansluiting krijgen met de mensen van nu.

Adrians schrijfstijl bijvoorbeeld bevat nog elementen uit de vorige eeuw. Daarnaast is de Statenvertaling een van zijn lievelingsbijbels. Je begrijpt wel dat een "woordoefening la nieuwe stijl" wel een must was op één of andere zondag in onze huiskerk.

We begonnen "from scratch", bij stap 1, namelijk met de-heppie -huiskamer-stijl. Dat leek ons veilig, eenvoudig, dat kenden we.

De-heppie-huiskamer-stijl

houdt in:

rondom een verhaal,

lied, kunst of thema

met elkaar God

en de ander ontmoeten

en samen naar antwoorden zoeken

op onze vragen

Ook leek het ons goed de diensten, 1 x per zoveel maanden en naar behoefte, af te wisselen met trainingen, studies en speciale diensten. Met de trainingen bijvoorbeeld kunnen onze leden in theorie binnen 2 jaar tot hun bestemming komen.

We voerden verder hippe woorden in als... informeel, ongedwongen en accountabel. Accountabel betekent dat we als leiders door de leden van onze huiskerk aangesproken mogen worden op ons gedrag. Onze huiskerk bestaat nu tien maanden, en nog steeds raken deze woorden ons hart.

Bij een hedendaagse huiskerk horen hedendaagse liederen. Wij zingen eenvoudige en zelfgemaakte liederen. Ik heb ze Donjasongs genoemd. Het zijn songs met ruimte voor interactie en het komt geregeld voor dat iemand een eigen draai eraan geeft. Dat zorgt voor veel plezier. Maar op een of andere manier hebben we toch ook een lijntje met bestaande songs en dan zingen we uit een bundel.

Onze focus

Wij hebben over onze doelgroep nagedacht.

We hebben besloten bij het uitdragen van Gods liefde naar buiten ons te richten op onbekeerden en randkerkelijken. Mensen die lid zijn van een kerk komen ook weleens bij ons kijken. Een groeikring meedraaien of een training doen. Dan vragen wij hen dit met hun eigen kerk door te communiceren.

In ons contact met Ronald van der Molen hadden wij geleerd dat hij de mensen die God aan zijn gemeente heeft toevertrouwd liever van het begin af aan zelf traint. In het begin begrepen wij dat niet helemaal. Maar toen wij enkele maanden bezig waren met onze huiskerk begon het door te dringen.

Het is o, zo moeilijk mensen die in een andere kerk zijn opgegroeid weer helemaal opnieuw te trainen. Het uitwerken van je visie kan er best door bemoeilijkt worden. Nu zijn wij van mening, degenen die ons zijn of worden toevertrouwd, zelf te discipelen. Voor ons gevoel is het ook bijbelser. Als je eraan denkt dat Paulus in een van zijn brieven adviseert niet te veel leraren te hebben.

Toch houden wij er rekening mee dat elders getrainde mensen zich bij ons kunnen aansluiten
GRAAG UW REAKTIE OP BOVENSTAAND ARTIKEL

Wil u a.u.b. uw reaktie beginnen met de titel van het artikel. Dank u.

Naam                              

E-mail adres             
wordt niet gepubliceerd

Uw reaktie (max. 15 regels)                                                                                           REAKTIES

Er zijn nog geen reakties op dit artikel ontvangen.

2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.