HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Een zondag in onze huiskerk

HOME > DONJA INGARD'S CORNER > DE START VAN EEN HUISKERK > Een zondag in onze huiskerk < U bent hierZO HEBBEN WIJ ONZE HUISKERK OPGESTART
door Donja Ingard
Oprichters: Adrian en Donna Ingard Jans
Locatie: Rijswijk, Nederland
In 2011

Aflevering 8
EEN ZONDAG IN ONZE HUISKERK

♫ Adrian en ik houden de donderdagavond zoveel mogelijk vrij om na te denken over de zondagdienst.
Getraind als we zijn in het modernisme valt het niet mee ons als postmodernisten te gedragen. Bij de modernist volgen de programma's elkaar op en bij de postmodernist is de kansel naar de keuken verplaatst. 

Door ons hoofd spelen woorden als interactie, het-steeds-weer-anders-doen, ons leven met elkaar delen. Zaken die wij zo graag willen realiseren in de huiskerk. We willen echt een gezin van God zijn, en dit gevoel op zondagmiddag ook ervaren. 

Momenten die op zondagmiddag kunnen voorkomen, zijn: welkom heten, gebed, wat je deze zondag kunt verwachten, koffie, thee drinken, hoe was je week. Zingen, onze gaven en talenten gebruiken, onze liefde voor God en elkaar tot uiting brengen. Samen praten naar aanleiding van het thema, vindt eigenlijk iedereen prettig en eventueel een opdracht uitvoeren. Tegenwoordig is een rondje rijmen naar aanleiding van het thema, een hilarisch moment, erbij gekomen. Verder het offer, de maaltijd en het Avondmaal.

Deze zondag zal ik het woord brengen. We lezen om de beurt een gedeelte uit Psalm 138. Bij mij gaat het om vers 3: Toen ik om hulp riep, hebt u geantwoord. U gaf mij weer moed, ik hervond mijn kracht. 
We lezen ook Psalm 134. Bijna altijd doen Adrian en ik achtergrondstudie over de te behandelen bijbelverzen, en de woordstudies met name, zijn bij ons populair, omdat die dieper inzicht geven in de bijbelverzen. En de kans God beter te leren kennen, groter maken.

Aan het thema zit vandaag een opdracht vast, we gaan

 een scan van ons leven maken. 

Om zicht op zaken te krijgen. En om God te vragen controle te nemen. 

Zo maak je een scan, op de bijgaande foto zie je hoe deze eruit komt te zien. 
Een blanco A4 pagina leg je dwars neer. Met een viltstift trek je lijnen van boven naar beneden met een ruimte van 2 cm ertussen. Dan trek je een boog van links onder naar midden boven en zo weer naar rechts beneden. Op de boog schrijf je de dingen die je bezighouden op, steeds met een afstand van 2 cm. 
Als iedereen klaar is, gaan we samen bidden ♫

GRAAG UW REAKTIE OP BOVENSTAAND ARTIKEL

Wil u a.u.b. uw reaktie beginnen met de titel van het artikel. Dank u.

Naam                              

E-mail adres             
wordt niet gepubliceerd

Uw reaktie (max. 15 regels)                                                                                           REAKTIES

Er zijn nog geen reakties op dit artikel ontvangen.
2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.