HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Donjasongs

HOME > DONJA INGARD'S CORNER > DE START VAN EEN HUISKERK > Donjasongs < U bent hierZO HEBBEN WIJ ONZE HUISKERK OPGESTART
door Donja Ingard
Oprichters: Adrian en Donja Ingard Jans
Locatie: Rijswijk, Nederland
In 2011

Aflevering 9
DONJASONGS

♫ Ergens in het Nieuwe Testament staat er een tekst over het zingen van geestelijke liederen en psalmen. Toen ik dat vers eens las, vroeg ik me af hoe die geestelijke liederen van toen klonken. Ik had zo'n vermoeden dat ze eenvoudig waren. Zoals de Donjasongs?!

Waren het liederen die in de harten opwelden en die zij weer aan elkaar leerden?We hebben geen tapes, cd's, video's, dvd's, mp3's, enzovoort uit de tijd van de vroege kerk. Het fijne hierover zal voor ons vooralsnog gissen blijven.

Zeker is dat tijdens het joodse paasfeest, de Hallel, psalmen 113-118, over de uittocht uit Egypte, gezongen werden.In de huiskerk hebben wij volop de gelegenheid onze Donjasongs uit te proberen en eventueel te verbeteren. De songs zijn veelal gebaseerd op een bijbeltekst, hedendaags en meestal in het Nederlands. Ze zijn eenvoudig en gaan vaak een eigen leven leiden bij het zingen.

Sinds de huiskerk draait, zijn twee Donjasongs populair, iemand in onze  huiskerk noemt ze "schlagers", hits. Het zijn "Ik zeg nee en ik zeg ja" en "Hij geeft mij liefde".

Ik zeg nee en ik zeg ja
Ooit deed ik een achtergrondstudie, beter gezegd woordstudie, van Efeze 4:22 en 24. Gecombineerd met het zien van een videoclip van Spaanse gospel op You Tube en geraakt door de eenvoud ervan, kwam de melodie van dit lied al snel bij mij naar boven borrelen.Hij geeft mij liefde
Het refrein gaat zo:Hij geeft mij liefde 2x, Hij geeft mij liefde voor de mensen om me heen, meer van zijn liefde 2x, geeft Hij aan jou, geeft Hij aan mij, aan iedereen.El me da amor 2x, El me da amor para la gente alrededor de mi, mas de su amor 2x, me da a ti, me da a mi, a todos.

Samira, een vriendin, heeft de tekst in het Spaans vertaald. Op dit moment hebben wij 12 van deze hedendaagse liederen. We hopen ze op You Tube te plaatsen. Hoe ze klinken kun je voorlopig alleen te weten komen als je onze huiskerk zou bezoeken! 
Wie weet...Later hoop ik je meer te vertellen hierover

2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.