HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
De groeikring en de mini-meetup

HOME > DONJA INGARD'S CORNER > DE START VAN EEN HUISKERK > De groeikring en de mini-meetup < U bent hier


ZO HEBBEN WIJ ONZE HUISKERK OPGESTART
door Donja Ingard
Oprichters: Adrian en Donja Ingard Jans
Locatie: Rijswijk, Nederland
In 2011


Aflevering 10   
DE GROEIKRING- EN DE MINI-MEETUP

♫ De groeikring
Over de groeikring is al veel gezegd; in Donja Ingard's Corner heb ik eerder twee artikelen geschreven. Toch is er nog iets wat ik met je zou willen delen, dat is de uitdrukking 
Gp: doen wat God prettig vindt.

Ik was 12 toen ik tot bekering kwam. Ik wou dat ik daarna veel eerder over de groei- en levengevende principes in verband met groeien had gehoord. Pas in de gemeente van Ronald van der Molen maakte ik kennis met de groeizame stijl die daar werd toegepast, in 2003. Stel je voor wat het betekent om 19 te zijn en te weten wat je unieke bestemming is. Wat je talenten en gaven zijn en dat je het meekrijgt in je gemeente hoe er nieuwe kerken gesticht worden. Ik denk dat ik doelgerichter aan Gods plan voor mijn leven had kunnen werken.

Stel dat iemand me had geholpen mijn verbeterpunten vaardiger te noemen en te corrigeren. Want dit vind ik nog steeds een hele lastige. En stel dat ik het belang van goed communiceren eerder had ingezien. Ik denk dat het vanzelfsprekender zou zijn transparant te willen zijn, dat ik bepaalde zonden niet gedaan zou hebben, en zelfs voor ze zou bedanken. Ik vermoed dat ik sneller door zou hebben dat het erom gaat te doen wat God prettig vindt... Gp.

In de groeikring bij ons werken wij doelgericht aan de hierboven beschreven zaken, we try...and succeed. Echt, we zien vorderingen. De eerste stappen hebben het voertuig, ons gedrag, in beweging gezet. En omdat een mens aan alles went, wennen wij er ook aan onszelf te verbeteren!

In november 2012 zijn we met onze eerste groeikring begonnen, sinds het ontstaan van de huiskerk in 2011. Met vier mensen. Persoonlijk ervaren Adrian en ik de groeikring als het meest dimensionele onderdeel van onze huiskerk.In de groeikring genieten we. Van elkaar en van het eten. Er wordt gelachen. Daarnaast gaan we diep. We groeien in het-delen-van-ons-leven, in toewijding (aan God en aan elkaar), in kennis. We leren kijken naar ons gedrag, het te verbeteren.

"Fouten" 
zo die al aan de orde komen, 
worden liefdevol en open, 
niet heftig, 
ook niet veroordelend, 
gewoon besproken. 

Doel: dat iedereen zich vooral prettig zal voelen en dingen duidelijk worden. Adrian en ik zijn nog niet zo heel vaardig in alles, het is wel een beetje pionieren, en het gaat ons steeds beter af.

De mini meet-up
In  huiskerk hebben wij niet de gelegenheid met de mini meet-up te starten, er is gewoon geen tijd voor. Daarom zal ik er nu niet verder op ingaan. Ik hoop dat je het begrijpt ♫
GRAAG UW REAKTIE OP BOVENSTAAND ARTIKEL

Wil u a.u.b. uw reaktie beginnen met de titel van het artikel. Dank u.

Naam                              

E-mail adres             
wordt niet gepubliceerd

Uw reaktie (max. 15 regels)                                                                                           REAKTIES

Er zijn nog geen reakties op dit artikel ontvangen.

2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.