HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Surinaamse Kerkgeschiedenis

HOME > HISTORY > Surinaamse Kerkgeschiedenis < U bent hierElk kerkgenootschap heeft zijn eigen geschiedenis, maar geen enkel genootschap is een eiland. Samen zijn wij onderdanen van het Koninkrijk van God en wat de een doet en ervaart, zal altijd ergens invloed hebben op het gehele lichaam; wij herdenken gebeurtenissen uit het verleden, omdat ze een mijlpaal betekenden en hebben bijgedragen tot wat we geworden zijn, wat we nu hebben of waar we ons nu bevinden. 

GEBEURTENISSEN

In deze sectie belichten wij gebeurtenissen die voor de Christelijke Kerk in Suriname van belang zijn geweest. Wij vragen aan de genootschappen ons uw verhalen toe te zenden, om hierin te worden opgenomen.


EERBEWIJZEN
 
Aan gebeurtenissen zijn altijd mensen verbonden; mensen hebben beslissingen genomen die het gebeuren tot gevolg hadden en/of mensen zijn door het gebeurde beÔnvloed. 

In de sectie 'Pentecost in Suriname' en hieronder staan links naar korte biografieŽn van personen wier leven wij vieren, om hun gehoorzaamheid en trouw in de dienst van God en mensen; personen die de natie beÔnvloed hebben door zelf eerst veranderd te worden, en dan hun hoekje van de wereld te veranderen ten goede. Sommigen zijn gelukkig nog onder ons, terwijl anderen ons al zijn voorgegaan naar het Hiernamaals, maar zoals cirkels op water dat door een voorwerp geraakt is zich steeds verder uitbreiden, blijft de verandering zich heden nog voortzetten... Lees over:


BIBLIOGRAFIE


Lijst van gepubliceerde Artikelen en Boekwerken die geheel of gedeeltelijk handelen over Surinaamse protestantse of evangelische kerkgeschiedenis, ongeacht taal en nationaliteit van de schrijvers of uitgevers.

List of published works on protestant or evangelical ministries, churches, buildings, etc. in Suriname (regardless of language and nationality of the authors and publishers)
Sitemap - Home - Kerkipasi History - Lilian Pickering NeedeStiMezra

Agenda - About SurinameKerkdiensten - Kerkgeschiedenis 

 Organisaties - Sprekers - Artiesten

Familiebode - Jeugd - Kids - Nieuws - Forum - Suribuitenland 

Kapel  - Media - Webwinkel i.o.

 Guestbook - Contact Webmaster©2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.