HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Lisette van Windt

HOME > SURI-BUITENLAND > GOED NIEUWS UIT SURI-BUITENLAND > Lisette van Windt < U bent hier

   

   Er zijn heel veel Surinamers, die als
   ze hun levensloop bekijken,
kunnen
   getuigen van de bemoei
enis van God
   daarin; dat Hij hen
leidde, zelfs toen
   ze zich er niet
van bewust waren.
   Lisette van Windt is zo'n Surinaamse -
   van geboorte.

   Lisette Alon zag het levenslicht op
   23 april 1967 in het bauxietstadje
   Moengo, in het distrikt Marowijne.
   Zoals zovele distriktsbewoners in die
   dagen, ging ook zij voor voortgezet
onderwijs naar de hoofdstad Paramaribo.

Kort na haar afstuderen van een Pedagogisch Instituut in Suriname, trouwde ze met Charlie van Windt, een bekende drummer in Surinaamse gospelkringen. Charlie had ook een heel goede stem, maar gebruikte liever drumstokken om een vreugdevol geluid voor de Here te maken. Lisette kon zelf ook aardig zingen en werd al gauw in Charlies gospelartiesten vriendenkring opgenomen.


De vreugde van dit nieuwe talent onder hen was voor de vrienden echter van korte duur, want het jonge stel vertrok binnen enkele maanden voor studie naar Amerika, waar ze in een goede gemeente een geestelijk thuis vonden en hun talenten mochten inzetten. Charlie als drummer, gauw ook als drumleraar, en Lisette in het team van worship leaders.

Tijdens vakanties in Suriname mochten verscheidene gemeenten genieten en gezegend worden door Lisettes, door de jaren heen gerijpte warme altstem. Toen ze enkele jaren geleden voor de begrafenis van haar vader weer in het land was, ontving ze van één van Gods profeten in het land de boodschap, dat God een geweldige deur voor haar opende om haar talent te gebruiken. Dit woord werd binnen een jaar bevestigd door een andere profeet in Amerika.

Ook in de gemeente waar ze de laatste jaren bij hoorden, zetten Charlie en Lisette hun talenten in. Als lid van het Praise Team van die gemeente, werd Lisette op zekere morgen gevraagd, een solo te zingen. Michael O’ Hara, een muziek componist van topklasse, die te gast was, hoorde haar zingen. Van het ene kwam het andere. Lisette werd uitgenodigd om naar een oefenavond van zijn muziekgezelschap te komen.

Nadat de medeproducent van de musical Isle of Dreams haar via de telefoon ook gehoord had, werd Lisette gevraagd deel te worden van de cast van de musical. Ze mocht de rol van de bloedvloeiende vrouw, die door haar geloof in Jezus genezen werd, vertolken.

Het werd hard werken in de dagen, weken en maanden die volgden. Lisette kreeg een gedegen zangtraining van de zeer talentvolle O’Hara en haar stem bereikte hoogten, die haar vrienden en zelfs Charlie, haar echtgenoot met ontzag vervulden.

Het ging heel goed met de musical. Het was niet zomaar een mooie opvoering, maar het was duidelijk dat Gods hand op dit kunstwerk rustte. Velen werden aangeraakt en tot tranen toe bewogen bij het zien van de musical, die de wandel van Jezus verhaalt, door de ogen van de apostel Johannes gezien.

In augustus 2006 werd het gezelschap van Isle of Dreams een contract aangeboden door het Branson Showcase Theater. Dit maakte het nodig voor Lisette en gezin om naar Branson te verhuizen, een stadje in de mooie staat Missouri, die bekend is om de vele schouwburgen met shows, die veelal gericht zijn op de hele familie. Er zijn vele pretparken, amusementsschepen en nog veel meer. Ook de bekende Christenpianist Dino Kartsonakis – te zien via TBN - en de beroemde Tony Bennett hebben hun eigen shows in theaters in Branson.

Tegenwoordig vertolkt Lisette van Windt de rol van moeder Maria en zingt ze elke weekdag met de cast in de opvoering van Isle of Dreams, die om 3:00 uur ’s middags begint.

Ga zo door, lieve zus; wij in Suriname, zijn heel trots op je!


Om foto's van Isle of Dreams te bekijken, klik hier.Van Lisette van Windt ontvangen, januari 2008:


Hi family and friends,

Merry Christmas, Happy New Year.
May God bless you richly now and forever more.

  Please check out meadowsimages.com  for a recap
 of Tri Lakes Church's 1941 musical
 I'll Be Home For Christmas.
 We had an amazing time. Everyone was so talented.
 
 I 'm on pages
 2 (solo in gold),
 5, 9 (bottom in purple),
 10 ( solo in gold) and 11 (top, solo in gold.). 

Photo: Courtesy of Meadows Images of Branson, Missouri
God bless
.


N.B.  Het is een goed idee om dit browser venster open te laten en een nieuw te openen, zodat u steeds heen en terug kunt switchen.
©2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.