HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Stichting Man Mit' Man


  Carl en Jane Breeveld
  directeursechtpaar
  Wagenwegstraat 54 boven
  Tel. 520720
   e-mail: carl.breeveld [at] manmitman.net

    Om spam te voorkomen is door Kerkipasi het apestaartje in
    het e-mail adres verwijderd en zijn er spaties in het adres
    geplaatst. Wil u het adres gebruiken, verwijder dan de spaties
    en vervang [at] door het apestaartje.


   website: www.manmitman.netMission Statement:

Man Mit' Man legt zich toe op het vernieuwen van het denken van de man op alle levensgebieden op basis van Bijbelse principes.

Wij spreken overonderwerpen die betrekking hebben op de relatie man/vrouw en het gezin (verkering, verloving, huwelijk, gezinsleven). Daarnaast ook over de relatieleiderschap(in het algemeen)en gezinsleven(Leader and family). Man Mit' Man doet ook aan voorhuwelijkse- en relatiecounseling.
PAPA'S TORI EN MANNENWERK IN DE PLAATSELIJKE GEMEENTE


  Recentelijk werd Papa’s Tori, een werkboek
  voor vaders, geïntroduceerd. Iedere
vader zou
  een exemplaar van dit werk
boek moet hebben
  om zijn levensverhaal
voor zijn kinderen op
  papier te zetten.
Papa’s Tori bepaalt ons ook
  bij het belang
van mannenwerk in de plaatse-
  lijke ge
meente.
  Waarom is eigenlijk zo een bediening nodig?
  Waarom nu? Waarom primair in de

  plaatselijke gemeente?

  Ik geloof dat de kerk een enorm belangrijke
  rol kan vervullen in het opheffen van vader-
  loze gezinnen in onze samenleving. Ongeveer
  dertig procent van onze samenleving bestaat
  uit gezinnen zonder vader. Veel jongemannen
  in onze gevangenissen en cellenhuizen komen
  voort uit zulke gezinnen. Gelukkig zijn er ook jongemannen uit dezelfde soort gezinnen die het prima doen. Met dank aan God en hulde aan die moeders! Natuurlijk zijn er ook twee-ouder gezinnen waarin het ook mis gaat met de kinderen. Toch pleiten we voor gezinnen met moeder èn vader. De gemeente van de Heer kan op dit vlak baanbrekend werk verrichten. We kunnen ons samen inzetten om vaderschap en gezinnen te herstellen. Omwille van onze kinderen, kunnen we niet anders.

  1. Mannen worden opgeroepen betrokkenheid te zijn in het leven van hun kinderen en de verantwoordelijkheid voor hun veiligheid, gezondheid en groei op zich te nemen.
  2. Laten we als mannen begrijpen dat ouderschap een gezamenlijk project is. Eén van de meest belangrijke taken in het leven van een man is om trouw te blijven aan en respect te tonen voor de moeder van zijn kinderen.
  3. Laten wij al het goede overdragen aan onze kinderen w.o. onze kennis en wijsheid, onze ervaringen in het leven, onze zegeningen maar ook ons gevoel voor humor.
  4. Laten we met andere mannen samen komen die dezelfde prioriteiten hebben. Alleen door samen te werken zullen we de kracht ervaren die nodig is om onze taak op een juiste wijze invulling te geven. Iedere man heeft een mentor, een coach, een ondersteuner, een buddy nodig.
  5. Laten wij de geschiedenis van God aan onze kinderen overdragen (psalm 78). Het getuigenis van een man over het werk van God in zijn leven is de meest krachtige boodschap aan zijn gezin.
  6. Laten we onze kinderen helpen bij hun karaktervorming. Vaders moeten grenzen stellen en zelf ook binnen die grenzen funktioneren. Dit vraagt om aandacht, bewogenheid en moedige voorbeelden. Zo ontwikkelen wij sterke karakters in onze kinderen.
  7. Laten we zelf ook open staan om gewaardeerd te worden. Vaderdag is een geweldige mogelijkheid voor kerken om verantwoordelijke- en betrokken vaders te eren.
  8. Laten we de generaties vóór ons waarderen. Kinderen ontwikkelen zo een gevoel van verbondenheid en krijgen daardoor een positief zelfbeeld.
  9. Laten we onze kinderen zegenen. Abraham deed het, Izaak deed het, Jozef deed het en vele andere vaders in de Bijbel.
  10. Laten we ons persoonlijk leven zuiver houden. Laten we met Gods kracht een bruisend geestelijk leven ontwikkelen, van waaruit wij kracht putten om ons gezin te dienen.

Mannen laten we stoppen met klagen en beschuldigen. Laten we niet zielig doen en naar schuldigen – misschien – voor ons eigen falen zoeken. “Blamers never win and winners never blame”. Het is nu de tijd voor herstel van onze gezinnen. Sta niet aan de kant te bekritiseren, maar laten we de handen uit de mouwen steken, persoonlijk, in onze gezinnen, in mannengroepen in de plaatselijke gemeente en in de samenleving. Laten we zoals Spreuken 27 vers 17 het aangeeft, elkaar aanscherpen.

Carl Breeveld
directeur Stg. Man Mit’ Man
Wagenwegstraat 54 - Paramaribo
©2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.