HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Reviews en tips van reizigers

HOME > AGENDA > VAKANTIE BUITEN SURINAME > Reviews and Tips van Reizigers < U bent hier


Op deze pagina hopen wij u tips te brengen van gelovigen, die hun vakantie op een bepaalde plaats hebben doorgebracht en zowel aanbevelingen als waarschuwingen hebben door te geven.

Voorlopig staan er nog niet zoveel tips, maar we hopen dat als het eerste schaap over de dam is, er meer zullen volgen.

De landen zullen in alfabetische volgorde vermeld staan.NEDERLAND

Christelijk Vakantie Centrum Vierhouterbos

HaJo schrijft:

Ik ben tijdens kerst en nieuwjaar geweest naar Vierhouterbos. Dat is een plaats bij De Veluwe. Echt prachtig, het landschap. Ik ben over het algemeen niet zo weg van het Nederlandse landschap, maar dit vond ik wel mooi. Wilde er bijna gaan wonen. Lekker rustig en landelijk.

Het Vierhouterbos is een Christelijk vakantiecentrum; juist wat ik zocht! Het is er geheel verzorgd en alles wordt  vanuit Christelijk oogpunt gedaan. Er wordt bijvoorbeeld gebeden bij elke maaltijd in het restaurant (eetsalon), er zijn alleen gelovigen aanwezig van allerlei denominaties en elke dag is er een dagopening en -sluiting.
Ook waren er regelmatig diensten in een speciaal kerkzaaltje. Kerst en  Oud- en Nieuw Jaar waren prachtig georganiseerd met allerlei Christelijke activiteiten. Er was een bustocht naar een Show van Bijbelse taferelen, helemaal bestaand uit ijsfiguren op ware grootte gemaakt door ijskunstenaars. Echt fantastisch te zien wat men allemaal maakt uit ijs. Bijvoorbeeld de Toren van Babel vond ik bijzonder indrukwekkend. David en Goliath, Simson en Delila, de tien Egyptische plagen; Het Laatse Avondmaal was ook heel byzonder! Je zag er het sterven van Jezus, de Hemelvaart, etc.
Het was natuurlijk superkoud (-18C) in de hal, dus je moest je goed inpakken, maar het was de moeite waard. Aan het eind kom je gelukkig uit op een deur, die toegang biedt tot een warme cafetaria waar je warme chocolademelk of zo kon krijgen.

Ik heb verder echt kunnen relaxen en in de rust retraite kunnen houden.


Het loopt gewoonlijk storm in dit centrum - geen goede uitdrukking voor deze oase van rust - zodat je echt een jaar vooraf moet reserveren. Sommige gasten komen elk jaar terug. Het is hun vaste vakantieplek; ze hebben zelfs een vaste kamer etc.). Ik was wel de jongste van de groep, want er waren meer oudere mensen, die waarschijnlijk met de feestdagen niet alleen willen zijn. De meeste gasten waren over de 70 en 80 en aardig wat van hen was slecht ter been. Maar allemaal opgewekte mensen.

Als het etenstijd is, komt iedereen uit zijn kamer, de gang op, naar de salon. De maaltijden worden fantastisch verzorgd. Er wordt echt veel aandacht besteed aan de bereiding en bediening. Kortom, je wordt er als een koningskind behandeld. Nee, ik heb er echt geen spijt van en wil er graag dit jaar weer naar toe, misschien niet meer tijdens kerst, maar ook een ander seizoen meemaken.

Kijk maar zelf op hun website
www.vierhouterbos.nlWandeltheater Dolorosa in Deventer


Andrew Breeveld schrijft:

Het wandeltheater "Dolorosa" zal dit jaar opnieuw te zien zijn in Deventer.
Het is een heel indrukwekkend stuk waar het opstandingsverhaal door middel van levende standbeelden, live muziek en moderne dans uitgebeeld zal worden.
Vorig jaar heb ik het theaterstuk gezien en......je wordt er stil van.
Dit jaar doe ik met het wandeltheater ook mee!
 
Hoop jullie met pasen allemaal te zien!
Bezoek de website www.paastheaterdolorosa.nl  
 
Kaartjes zijn via de website te koop (er zijn zeker nog kaarten over, maar het gaat snel)


Lilian Neede schrijft:

In 2008 ben ik er ook naar toe geweest met een groepje. Het theater was prachtig en de moeite van de rit ernaartoe wel waard.
Je moet je wel dik aankleden want je zal wel niet in de buurt van de kerk kunnen parkeren. Wij stonden dichtbij het station geparkeerd en moesten er naartoe lopen - een prettige wandeling door het oude gedeelte van de stad.
Gelukkig scheen de zon, maar koud was het wel; ook binnen in de kerk was het niet verwarmd.
TURKIJE


Een machtig land met fantastisch mooie plekken. Wist u dat veel van de Bijbelse plaatsen in Turkije liggen en dat de apostel Paulus in Turkije geboren is? Er zijn nog vele prachtige ruines van vroegere steden zoals Efeze en Sardis. Zeker de moeite waard. Deze ruines kunt u het beste bezoeken met een reisgezelschap op een georganiseerde tour. De Educational Opportunities cruises worden u aanbevolen.

Zorg dat u wel bij de honorair consul van Turkije in Suriname uw visum voor Turkije aanvraagt. Uw paspoort wordt dan met uw visumaanvraag naar Brazilie gezonden. Laat u niet wijsmaken, dat u dit in Nederland kunt doen, anders wordt u daar op het Turkse consulaat onverbiddelijk weggestuurd.

De hoofdstad Istanbul is heel erg druk. Houd uw gezelschap voortdurend in het oog, opdat u ze niet kwijtraakt in de menigten op plaatsen als de Aya Sofia (vroeger het grootste kerkgebouw ter wereld - nu een museum) en de Blauwe Moskee, waar u de gelegenheid heeft om een moskee van binnen te zien en de architectuur te bewonderen.

Reakties?

2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.