HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Nieuws uit het Buitenland

HOME > NIEUWS > Nieuws uit het Buitenland < U bent hier
Geplaatst: 14 maart 2009


Surinamer Kandidaat voor Europese Parlementsverkiezingen


Wilfred Lachman, in Suriname misschien niet meer zo be-
kend, behalve dan onder de Christenjeugd van de jaren
zestig en begin zeventig, is voor de Europese Parlements-
verkiezingen in juni a.s. door de Christen Unie in Nederland
als kandidaat op hun partijlijst opgenomen.
'Fred' zoals hij
genoemd wordt, wil zich inzetten voor Surinaamse belan-
gen in Europa.

Broeder Fred Lachman is lid van de bekende evangelisten-
familie Lachman in Suriname, waartoe Ds. Freddy Lachman
van de EBGS behoort. Hij is een jongere broer van Pastor
Sila Wong-Sie-San en oom van Gloria Lie Kwie Sjoe van
Weid Mijn Lammeren. Zelf is hij nog heel aktief in het evangeliewerk, o.a. door zijn aktiviteiten binnen de gemeente De Schutse te Rotterdam.


U kunt meer lezen (en horen) over de kandidaatstelling van Fred Lachman, onder de volgende links:

www.christenunie.nl

http://surinaams.caribiana.nl/politiek/car20090224_lachman-EP

Hoewel wij bij Kerkipasi.net niet aan politiek doen, willen wij de Kerkipasi vrienden in Nederland vragen "de Surinaamse belangen" in gedachten te houden bij de verkiezingen op 4 juni.Onderstaande berichten zijn met toestemming overgenomen van Breaking Christian News
Christen jongeren bereiden zich voor op Cyber-zendingsreis
Teresa Neumann (January 14, 2009)

De Christian Post vermeldt dat bijna 2000 tieners zich hebben opgegeven voor de "Online Zendingsreis" om populaire sociaal-netwerk-sites te bombarderen met verhalen over God.
 
"Tijdens de 'reis' " schrijft verslaggeefster Michelle A. Vu, "zullen deelnemers video's en foto's uploaden, links plaatsen, en status updates gebruiken, om door te geven wat God in hun leven doet. Participanten zullen ook boodschapjes schrijven en berichten verzenden, blogs plaatsen, invitaties maken voor hun jeugdgroep en andere dingen doen, die God online tot onderwerp van conversatie zullen maken".

"Dit is een gelegenheid voor ons allen om twee weken lang Facebook, MySpace, YouTube, Twitter, of welke sociale sites je ook bezoekt online, te bombarderen met het Evangelie van Jezus Christus", legt Tim Schomoyer, de organisator van de zendingsreis en jeugdpastor van Alexandria Covenant Church in Minnesota, uit.

Het doel is naar verluid, om mensen te leiden tot discussies van aangezicht-tot-aangezicht.

Bron: Michelle A. Vu - The Christian Post

KINDEROPPAS DIE ZOON VAN VERMOORD JOODS ECHTPAAR REDDE,
IS CHRISTEN

 

Teresa Neumann (December 6, 2008)

"Ze is een licht in deze duisternis. Sandra is het bewijs dat wanneer mensen hun slechtheid laten zien, anderen hun schoonheid en grootheid tonen."

  (India)—Christian Today vermeldt dat Sandra Sa-
 muel, de Indiase kindermeid die de Joodse peuter
 Moshe Hotzberg redde, toen terroristen hun huis in
 Nariman, Mumbai aanvielen, in Israel wordt geprezen
 voor haar onzelfzuchtige, dappere en heldhaftige
 handeling; ze zou de “Rechtvaardige Niet-Jood”
 award kunnen ontvangen.
 (Photo: Getty/ChristianToday.com)

De tekst in het verslag geeft aan, dat Samuel een Christin is. De verslaggever Dibin Samuel zei: “De Christin zei aan verslaggevers, dat ze het kind greep en naar buiten rende, juist toen terroristen naar slachtoffers zochten in de aangrenzende kamer”.

Een Israelische nieuwsbron merkte op: "Ze is een licht in deze duisternis. Sandra is het bewijs dat wanneer mensen hun slechtheid laten zien, anderen hun schoonheid en grootheid tonen."

Bron: Dibin Samuel - Christian Today, India

NIEUWE CHRISTELIJKE HUMOR WEBSITE GELANCEERD

News Release (December 5, 2008)

Hoewel voor het merendeel geschreven door Christenen voor Christenen, is de site ook bedoeld om amusant te zijn en mensen van allerlei geloofsgezindten en standpunten aan het denken te zetten.

  (Washington, DC)—Digital Publishing Corp. heeft
  vandaag de lancering bekendgemaakt van New
  Christian Voices
, een nieuwe en unieke online be-
  stemming voor Christelijke humor, inspiratie en
  opinies. De website voor interkerkelijke Christelijke
  humor en levensstijl, biedt inzichtelijke en amusante
  commentaren op een varieteit aan onderwerpen aan, van enkele van de bekendste Christelijke comedianten, evenals enkele van de beste opkomende gepubliceerde schrijvers.
 

De nieuwe site brengt wekelijkse rubrieken die het hele spectrum beslaan van Christelijke perspektieven, van de komediant Brad Stine tot cabaretiere Teresa Roberts Logan, plus Emmy-winnaar, humorist en "Last Comic Standing" contestant Taylor Mason; de voor Emmy- en Dove-awards genomineerde schrijfster Martha Bolton, alsook de opkomende humor schrijfster en belijdende “Bad Mom”, Caron Guillo.
 

New Christian Voices legt zich toe op het nemen van een lichtere, blije, humoristische kijk op het leven en geestelijkheid, en reikt verder dan de typisch conservatieve gang van zaken, om materiaal aan te bieden dat de lezers aan het lachen maakt, om buiten hun comfortabele zone te begeven, terwijl ze nadenken over hun Christelijk geloof in het dagelijks leven. Grotendeels geschreven door Christenen voor Christenen, is de site ook bedoeld om amusant te zijn en mensen van allerlei geloofsgezindten en standpunten aan het denken te zetten.

"We willen dat onze lezers weten, dat Christenen zowel grappig kunnen zijn, als plezier kunnen hebben”, zei hoofdredakteur Rob Garretson van Digital Publishing. "We hopen dat Christenen de website een veilige amusante plaats zullen vinden om dagelijks op te zoeken, maar het is ons verlangen, dat ook degenen buiten ons geloof, ons zullen bezoeken en zich zullen vermaken; dat zij geinspireerd zullen zijn en mogelijk een nieuw begrip zullen krijgen van wie Christenen zijn en waar we allemaal voor staan."

Naast de wekelijkse rubrieken, zullen bezoekers ook een voortdurend ververst assortiment van humoristische verhaaltjes en artikelen vinden over Geloof, Relaties, Maatschappij en Humor, evenals recensies van hedendaagse films, boeken en ander amusement vanuit Christelijk standpunt bezien. Daartussen biedt Taylor Masons wekelijkse "Jokes for the Folks" een non-stop gag feest, de spot drijvend met de nieuwsberichten van de week, van sport en politiek tot de pop cultuur.


Bron: New Christian Voices, Christian Newswire

©2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.