HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
De naam van de huiskerk

HOME > DONJA INGARD'S CORNER > DE START VAN EEN HUISKERK > De naam van de huiskerk < U bent hier


ZO HEBBEN WIJ ONZE HUISKERK OPGESTART
door Donja Ingard
Oprichters: Adrian en Donja Ingard Jans
Locatie: Rijswijk, Nederland
In 2011
Aflevering 2
DE NAAM VAN DE HUISKERK
♫ Ik weet eigenlijk niet waarom, maar bij ons thuis ben ik meestal degene die deze dingen praktisch uitwerk. Ooit, in 1997, hadden we een kleine gemeente. In de weken die vooraf gingen aan de start, kreeg ik twee dromen met een naam.Tja, ik heb dus wel iets met de namen van onze kerken. En eigenlijk maakt het niet uit wie dat doet, denk ik, wat telt is dat je het samen eens bent.

Wij zijn dromers
God lijkt ervoor te kiezen ons, vooral door dromen, zijn dingen te vertellen. Het was vanaf het jaar 2009 dat ik vaak een droom had met de volgende strekking...ik droomde dat ik zwanger was, steeds droomde ik dat weer. Soms droomde ik dat ik bevallen was van een baby en weer een keer droomde ik dat ik mijn baby verzorgde, in bad deed en beschermde tegen de kou. Ik wilde de baby toen aan iemand laten zien, en op dat moment veranderde de baby in een vogel met witte veren. 

Die droom had ik in juli 2011. Toen stopten mijn dromen. Na mij begon Adrian soortgelijke dromen te dromen en droomde ook eens dat onze baby in een vogel veranderde.

Ruim ervoor al, maar ook na de goede ervaringen van de try-out groeikring in de Vredekerk was er saudade in mijn hart gekomen. Dit woord komt uit het Portugees. In fadosongs* bijvoorbeeld hoor je de zangers met saudade zingen. Dat is een groot emotioneel verlangen. Ik had saudade om samen met mijn man toch weer een gemeente te stichten. Na de bewuste "maandag" in augustus 2012 dat we Gods ok kregen, bedacht ik enkele namen. Het was voor mij zeker dat de naam hedendaags moest zijn.

Zo gezegd zo gedaan. Ik legde de namen aan Adrian voor en hij koos er een uit. Het werd: "Huiskerk Het Arendsnest". Het is een naam die bij ons past, vinden we ♫


*)  Fado is de volksmuziek van Lissabon en Portugal; een expressie van verdriet en verlangen naar wat verloren is gegaan.
GRAAG UW REAKTIE OP BOVENSTAAND ARTIKEL

Wil u a.u.b. uw reaktie beginnen met de titel van het artikel. Dank u.

Naam                              

E-mail adres             
wordt niet gepubliceerd

Uw reaktie (max. 15 regels)                                                                                           REAKTIES

Er zijn nog geen reakties op dit artikel ontvangen.

2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.