HOME
SITEMAP
LILIAN PICKERING NEEDE
KERKIPASI HISTORY
STIMEZRA
ABOUT SURINAME
AGENDA
NIEUWS
FAMILIEBODE
KERKGESCHIEDENIS
JEUGD & KIDS
FORUM
KERKDIENSTEN
ORGANISATIES
SPREKERS
ARTIESTEN
MEDIA
KAPEL
SURI-BUITENLAND
DONJA INGARD'S CORNER
CONTACT US
WEBWINKEL i.o.
GUESTBOOK
Het boek "Plant een kerk"

HOME > DONJA INGARD'S CORNER > DE START VAN EEN HUISKERK > Het boek "Plant een kerk" < U bent hier


ZO HEBBEN WIJ ONZE HUISKERK OPGESTART
door Donja Ingard
Oprichters: Adrian en Donja Ingard Jans
Locatie: Rijswijk, Nederland
In 2011

Aflevering 5

HET BOEK "PLANT EEN KERK"

Dit boek is geschreven door Ronald van de Molen. Hij is, zoals ik eerder zei, voorganger van HuizenVanLicht, een bijbelgemeente in Den Haag.

Sinds wij dit boek in ons bezit hebben, bestuderen wij de inhoud. Ronald richt zich in dit boek persoonlijk tot zijn lezers en dat leest werkelijk prettig. Daarnaast heeft hij...heel veel voorwerk gedaan en tips liggen kant en klaar voor het gebruik.

Dit in combinatie met de ervaring die ik in Ronalds gemeente heb opgedaan, is "Plant een kerk" voor mij een schateiland geworden.

Echter wat me het meest trof in zijn kerk, vond ik niet terug in zijn boek.

Dat is de huiskring. Niet dat ik alles bij Ronald in de gemeente geweldig vond, maar zelf heb ik nog niet eerder gezien dat iemand er zo goed over nagedacht heeft en in staat is anderen te helpen tot hun doel te komen.

Hij heeft de huiskring, in onze huiskerk noemen we het groeikring, tot een plek gemaakt waar mensen bijna tot het uiterste gediend worden door de leidinggevenden om te kunnen groeien.

Persoonlijk zijn we van mening dat, om het beste in mensen naar boven te laten komen, een groeikring doorlopen onmisbaar is.

Ronalds passie is het stichten van gemeenten. De informatie in het boek kun je maximaal gebruiken... je krijgt verstand van zaken als coaching, zie jij het al voor je?... iedere voorganger een coach..., het postmodernisme...wist je dat het voor de nieuwe generatie een plek is om te landen?... het vermenigvuldigen van jezelf of van je eigen kerk... wat heerlijk als je dat op je netvlies krijgt... ♫


2009 Lilian Pickering Neede
Church Websites | Ministry Websites by ChristianCMS, a Service of Inspyre.